Subsidie bedrijfsovername

U wilt ondersteuning bij het verkopen of overnemen van een bedrijf? Wanneer dit bedrijf is gevestigd in Groningen, Friesland of Drenthe kunt u via de NIOF2013 subsidie aanvragen voor het inhuren van een expert op het gebied van bedrijfsovername.

Neem contact op

Hoe zorg ik ervoor dat mijn bedrijf over vijf, tien of twintig jaar nog steeds rendement maakt en dat het in ieder geval nog bestaat? Dat zijn vragen die van belang zijn als het goed gaat met de economie, maar die nog veel belangrijker zijn als het minder goed gaat met de economie.

Familiebedrijven zijn over het algemeen beter bestand tegen economische crises. Maar ook familiebedrijven hebben niet het eeuwige leven als de leiding niet inspeelt op nieuwe ontwikkelingen en geen toegevoegde waarde meer levert aan haar afnemers. Continuïteit in de leiding is daarom van groot belang.

Is het verstandig om mijn zoon of dochter in het bedrijf op te nemen of is het juist verstandiger om iemand van buiten aan te trekken die nieuwe impulsen geeft aan het bedrijf? Op deze vragen past geen algemeen antwoord, maar maatwerk advies. Iedere bedrijfssituatie is tenslotte uniek. Wellicht is het verstandiger om het bedrijf te verkopen of om juist een bedrijf te kopen.

De huidige economische omstandigheden maken het aantrekkelijker om een bedrijf te kopen en daarmee een groter marktaandeel en efficiency te behalen. Schaalvergroting is in veel sectoren een goed middel om te overleven en de positie te versterken.

Voor een goed advies en een goede begeleiding bij al uw vragen over bedrijfsovername bestaat sinds 1 juni 2013 weer een aantrekkelijke subsidie: de NIOF2013.

JBMM vertelt u daar graag alles over, vrijblijvend in een nader kennismakingsgesprek.


© 2023 JBMM