Waardebepaling

Wilt u weten wat een bedrijf waard is? Bijvoorbeeld omdat u wilt investeren in de aan- of verkoop van een bedrijf of omdat u een bedrijf wilt overnemen? Bij de waardebepaling van een bedrijfs hanteert JBMM haar eigen waarderingsmethode. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de cijfers uit het verleden, maar ook naar het toekomstige ontwikkelingspotentieel.

Jaarcijfers als uitgangspunt

Bij een bedrijfsovername vormen de jaarcijfers van een bedrijf het uitgangspunt voor de waardebepaling van een bedrijf. De adviseur van JBMM is financieel goed onderlegd en kan zich aan de hand van de jaarrekeningen een realistisch beeld vormen van de waarde van een bedrijf. Daarbij werkt hij nauw samen met uw accountant en juridisch of fiscaal adviseur.

Toegevoegde waarde is net zo belangrijk

Wij kijken echter niet alleen naar cijfers uit het verleden, want die geven bij een bedrijfsovername geen garantie voor de  toekomstige waarde van een bedrijf. Het ontwikkelingspotentieel van een bedrijf vinden wij net zo belangrijk. Daarom kijken wij naar de mogelijkheden die een bedrijf in de markt heeft. Dat doen wij aan de hand van gesprekken met het management en op basis van branche informatie.  Dat ontwikkelingspotentieel bepaalt de toegevoegde waarde van een bedrijf en speelt dus ook een belangrijke rol bij de waardebepaling.

Neem vrijblijvend contact op!

Wilt u weten wat uw bedrijf waard is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan per e-mail of door te bellen met 06-22624492.
Wilt u meer weten over ons en onze werkwijze? Lees dan verder…


© 2023 JBMM