Bedrijfsovername

U kunt op verschillende manieren een bedrijf overnemen of over laten nemen. Welke bedrijfsovername past het beste bij u?

  • Management Buy In (MBI): Management van een ander bedrijf koopt het bedrijf
  • Management Buy Out (MBO): Zittend management neemt het bedrijf over
  • Bedrijfsopvolging: Opvolging binnen de familie

JBMM begeleidt bedrijfsovernames

Voor alle vormen van bedrijfsovername geldt dat het een complex proces is, waarbij juridische, financiële, fiscale en emotionele factoren een rol spelen. U kunt zich natuurlijk laten bijstaan door uw accountant en uw juridische of fiscale adviseur. Maar vaak is het wenselijk dat iemand die nog niet aan uw bedrijf verbonden is als vertrouwenspersoon fungeert, zoals een adviseur van JBMM.

Bedrijf verkopen

Als u een bedrijf wilt verkopen zijn de volgende vragen belangrijk:

JBMM brengt bij elk verkooptraject het ontwikkelingspotentieel van uw bedrijf in beeld. Wij kijken dus niet alleen naar cijfers uit het verleden, maar ook naar de mogelijkheden die uw bedrijf in de markt heeft. Die mogelijkheden zijn bepalend voor de toegevoegde waarde van uw bedrijf en dus ook voor de verkoopwaarde. Vervolgens zoeken wij, hetzij in stilte, hetzij publiekelijk naar potentiële kopers. De rol die u wilt vervullen, vóór of achter de schermen, bepaalt u zelf. Dat geldt ook voor de fase van onderhandeling over prijs en voorwaarden van verkoop. Wij respecteren ten allen tijden de relatie die u heeft met uw accountant en uw juridisch of fiscaal adviseur.

Bedrijf kopen

Als u een bedrijf wilt kopen spelen de volgende vragen een rol:

Bij een MBO- traject, kunt u waarschijnlijk zelf eenvoudig over de cijfers en andere informatie beschikken. Bij een MBI- traject is dat vaak wat lastiger. JBMM verzamelt  dan op diplomatieke wijze de informatie die nodig is om een goed beeld te krijgen van het bedrijf waar uw interesse naar uitgaat, zodat u een gefundeerde beslissing kunt nemen. Ook kunnen wij rechtstreeks bedrijven benaderen die potentiële overnamekandidaten voor u zijn.

JBMM, deskundig en betrokken

Een bedrijfsovername wordt door ons altijd heel zorgvuldig voorbereid en begeleid. Ook na de succesvolle bedrijfsovername blijven wij graag bij uw bedrijf betrokken: als klankbord en als begeleiding bij ontwikkelingsprocessen ter versterking van de continuïteit. Wij blijven betrokken bij uw bedrijf zolang u dat wilt!

Neem vrijblijvend contact op!

U zoekt begeleiding bij een bedrijfsovername? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan per e-mail of door te bellen met 06-22624492.
Wilt u meer weten over ons en onze werkwijze? Lees dan verder…


© 2023 JBMM